Blijf op de hoogte
Overzicht nieuws

Jong en vastgoed kopen: koop een huis met werken

Als jongere kan je een huis kopen waarin nog een aantal werken uitgevoerd moeten worden. Waarop moet je letten en hoe regel je jouw hypothecaire lening?
Zoek naar een huis met meerwaarde
Als je als jongere een huis wil kopen waarin nog enkele werken nodig zijn, dan heb je daar een stevig budget voor nodig. Een volledig instapklaar huis kopen, is voor veel jonge mensen gewoon onhaalbaar. Door een huis met werken aan te kopen, kan je een meerwaarde creëren, wat een mooie bonus oplevert als je het huis nadien verkoopt. Je kan dat geld gebruiken als springplank voor het aankopen van een nieuw huis. En door die meerwaarde krijgt je springplank een groter hefboomeffect.

Renovatiebudget goed berekenen
Een huis kopen waarin nog gewerkt moet worden, biedt je nog een ander belangrijk pluspunt: je kan het volledig naar je eigen smaak renoveren of afwerken. Maar daarbij moet je opletten voor enkele valkuilen: verbouwen kost immers geld. Een goede budgettering van de werken is cruciaal! Want je wil niet dat er tijdens je renovatie een aantal lijken uit de kast vallen die heel jouw project financieel op losse schroeven zetten.

Hypotheek-tip voor jongeren
Koop je een huis met werken aan, budgetteer je verbouwingen dan zeer goed. Informeer bij een aannemer, architect of een onafhankelijk schatter. Zij kunnen je vertellen of de geplande werken effectief een meerwaarde zullen bieden. Maak vervolgens een afspraak met een makelaar in hypothecaire kredieten om te controleren of je jouw woonkrediet wel kan terugbetalen.

Ook als je geen eigen spaargelden hebt om een huis te kopen, zijn er dikwijls nog oplossingen om alles te lenen voor je huis.

bron: www.hypotheek.be

Deel dit artikel