Blijf op de hoogte
Overzicht nieuws

Batibouw: maak uw droom al een stukje werkelijkheid

Geen bouw- of verbouwplannen zonder een bezoek aan Batibouw. Wij tonen u de belangrijkste trends in de woonmarkt.
De jaarlijkse hoogmis van de Belgen met een baksteen in de maag staat weer voor de deur. Op Batibouw (open van 24 februari tot en met 4 maart voor het grote publiek) staan 12 hallen en honderden exposanten de bezoekers op te wachten.

Als u daar niet vindt wat u zoekt, vindt u het waarschijnlijk nergens. De nieuwste producten op vlak van keuken- en badkameroplossingen, alles voor uw binnen- en buitenafwerking, de nodige info over zonnepanelen… Batibouw biedt inspiratie voor elk project en voor ieder budget.

Of u nu net een grond gekocht hebt, op het punt staat uw huis te renoveren of alle opties nog openhoudt; van eind februari tot begin maart, kunt u de droom al een stukje werkelijkheid laten worden. Met de nodige plannen en offertes komt uw project weer een stapje dichterbij.

Hernieuwbare energie

Naast de steeds betere technieken en producten geeft Batibouw steevast ook een goed beeld van de trends in de woonmarkt. Of zeggen we beter.. .trend? Hernieuwbare energie staat ook in 2018 met stip op één. Energiezuinige woningen zorgen voor een belangrijke besparing in het gezinsbudget en sinds dit jaar is de stimulans van de overheid groter dan ooit.

Door de invoering van het S-peil (dat het K-peil vervangt) berekent de overheid hoe energie-efficiënt uw woning is. Naast de totale energiescore ervan (via het E-peil) is het een belangrijke parameter. Enerzijds om premies aan te vragen als het peil goed zit, anderzijds om boetes uit te delen als het peil te hoog ligt. Energiezuinig bouwen is tegenwoordig dus meer dan een must…

Domotica leidt tot ‘Connected home’

Daarnaast is ook ‘Connected home’ het vermelden waard. Vanop het werk de verwarming een graadje hoger zetten, via uw smartphone zien wie er aan de deur belt of bij een bepaalde temperatuur de rolluiken automatisch naar beneden laten… Het zijn zaken die enkele jaren geleden een verre droom leken, maar nu ingeburgerd zijn. Alle facetten van domitica ontdekt u ook op Batibouw. Het is zelfs een van de thema’s dit jaar.

We wensen u alvast veel inspiratie toe!

Deel dit artikel