Gelijkvloerse verdieping te koop € 194.000

Merchtemsesteenweg 26 03 1861 Wolvertem 1 1 66 m² 7 m²

Beschrijving


Het uitgangspunt voor het project is een stijlvolle en hedendaagse architectuur, die focust op kwaliteitsvol wonen met veel aandacht voor licht en lucht. Het project gelegen op de hoek van de Oppemstraat en de Merchtemsesteenweg te Wolvertem (Meise). Het betreft een overkoepelend project bestaande uit een samenvoeging van meerdere percelen. Door deze samenvoeging ontstaat een totale oppervlakte van +/- 2736.16m2.

Het project bestaat uit twee meergezinswoningen die onderling worden verbonden door een overdekte doorgang tot de gemeenschappelijke tuin en door de ondergrondse parking. De meergezinswoning (trappenhal A) die grenst aan de Merchtemsesteenweg is een (half)open bebouwing met 3 bouwlagen en een onder een plat dak. Het volume gelegen aan de Oppemstraat sluit via een overdekte toegang naar de binnentuin aan. Omdat het terrein langsheen de Oppemstraat een niveau van +/- 5.00m overbrugt is het volume verdeeld in kleinere verspringende volumes per trappenhal. De kroonlijsthoogte werd per trappenhal genomen vanaf het gemiddelde peil van het aangrenzende openbaar domein.  Het niveau van de trappenhal sluit aan met deze van het openbaar domein volgens de eisen van toegankelijkheid.

Opdat er een mooie inpassing in de omgeving zou bekomen worden is er voor geopteerd het project visueel zo kleinschalig mogelijk te maken. Zodoende sluit de architectuur mooi aan met de kleinere korrel van de omliggende omgeving. Deze kleinschaligheid wordt bekomen door het project (in gevelbeeld en plan) op te splitsen in kleinere, verspringende delen. De derde bouwlaag bevindt zich eveneens onder 45° vanaf de gevellijn. Het dakgedeelte werd opgevat als een afgeknot (plat) dak.

Pandgegevens

Uw contactpersoon

Van den Brande Isabelle E: isabelle@colorcasa.be T: 0497482627