Blijf op de hoogte

Een bouwproject op uw eigendom: een goed idee!

Ik wil gerust een bouwproject laten ontwikkelen op mijn bouwgrond, maar hoe moet ik dit aanpakken?
Daarvoor moeten we eerst kijken welke wettelijke voorschriften van toepassing zijn op de grond. Wat zegt het Gewestplan? Wat met het BPA en/of het RUP? Met de informatie kunnen we een volumestudie laten maken. Daarna bekijken we samen hoe we het project kunnen realiseren.
In een verkennend en vrijblijvend gesprek overlopen we graag met u de stappen die moeten gezet worden. Wij adviseren u daarbij kosteloos.

Waarom zou ik op mijn bouwgrond een bouwproject laten starten?
Daarvoor kunnen diverse redenen zijn. Het biedt u alleszins de mogelijkheid om uw eigendom te maximaliseren. En dit zonder er zelf tijd en energie in te stoppen. Wij zorgen immers met veel plezier én kosteloos voor de begeleiding.
Wanneer op de grond al een woning staat, vermijdt u door een project misschien leegstandsvergoeding of een devaluatie van de waarde van het huis.

Ik heb een bouwgrond liggen, maar mag daar wel een meergezinswoning op gebouwd worden?
Dit is afhankelijk van de wettelijke voorschriften die van toepassing zijn. Wij kennen de weg doorheen het labyrint van overheden en regels en geven u het antwoord.

Als ik mijn huis verkoop om er een appartementsgebouw op te zetten, kan ik dan in een van de appartementen wonen?
Dat is zeker mogelijk. Wie zijn huis of bouwgrond ter beschikking stelt, wordt daarvoor vergoed aan correcte, marktconforme prijzen. Het kan hierbij gaan om een financiële vergoeding of om een of meerdere appartementen (of een combinatie van beiden). We zoeken samen naar de voor u de beste oplossing.
In een van de appartementen blijven wonen is trouwens een goed idee. U blijft op dezelfde plaats wonen, maar woont in een gloednieuw gebouw met weinig onderhoud en op de ruimte die u verkiest. Misschien is het wel een goed idee om te gaan wonen in een appartement dat erop voorzien is om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen.

Mijn buur zou geïnteresseerd kunnen zijn om samen een bouwproject te starten op onze gronden, maar ik durf het hem niet te vragen. Hoe pak ik het aan?
Ook hier kunnen we eerst nakijken wat volgens de wettelijke voorschriften mogelijk is. Daarna voeren wij indien gewenst een gesprek met uw buur om te kijken of er interesse is.

Hoeveel krijg ik voor mijn huis of bouwgrond?
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de bouwgrond? Waar is hij gelegen? Wat kan en mag er gerealiseerd worden? Enzovoort. Op basis van onze ervaring en expertise geven we u tijdens een vrijblijvend gesprek meer informatie.