04 08 2022

Goede redenen om te investeren in nieuwbouw

Met de stijgende inflatie en lage rentes op de spaarrekeningen (een schamele 0,11%) brengt jouw geld op de bank nauwelijks nog iets op. Investeringen worden daardoor steeds interessanter, zo halen we meer rendement uit onze spaarcenten.
Want zeg nu zelf, jij wil toch ook graag jouw spaarboekje zien aandikken?

ColorCasa zet voor jou dé 5 redenen op een rij waarom investeren in nieuwbouw een goed idee is.

1. Een hoger rendement

Je kent hoogstwaarschijnlijk wel de verhalen van eigenaars van bestaande woningen die zich waagden aan grote renovaties. Vaak komen mensen voor onvoorziene kosten te staan tijdens het renoveren en dit verlaagt dan ook meteen het rendement dat ze eruit hoopten te halen.

Bij een gloednieuwe woning zijn er geen grote renovaties meer te verwachten, laat staan te bekostigen.
Daarnaast zal je bij de herverkoop van nieuwbouw na x-aantal jaren een veel betere prijs krijgen voor jouw relatief nieuwe woonst.

2. Een duidelijker zicht op de kostprijs en duur van het bouwproces

Renovaties zijn vaak echte nachtmerries. Zeker als het aankomt op de logistieke en administratieve chaos.
Om nog maar te zwijgen van onvoorziene kosten. Verbouwen en renoveren kost dus een hoop tijd en geld.

Bij een nieuwbouwwoning (of dit nu sleutel-op-de-deur is of een nieuwbouwproject) is er transparantie van bij het begin.
What you see, is what you get. En je betaalt enkel voor wat je afgeleverd krijgt. De Wet Breyne beschermt kopers van nieuwbouw tegen faillissementen van aannemers/nieuwbouwpromotors, alsook gebreken. Tot (min.) 1 jaar na de voorlopige oplevering van een nieuwbouwproject krijgen kopers de kans om gebreken in hun woonst te melden aan de aannemer. Een soort van garantie dus.

Een nieuwbouwwoning is daardoor 100% future-proof, waardoor je geniet van zekerheid op lange termijn.

3. Nieuwbouw is energiezuiniger

Nieuwbouwprojecten dienen aan de strengste energienormen te voldoen, d.w.z. een energienorm van BEN (Bijna Energie Neutraal) 30, en zorgen daardoor voor een lagere energiefactuur. Uiteraard kan je bestaand vastgoed energetisch renoveren, maar een bestaande woning zal nooit zo energiezuinig zijn als nieuwbouw.

4. Nieuwbouw trekt makkelijker huurders aan

Huurders zijn enorm kieskeurig geworden als het om hun toekomstige thuis gaat. Is de woning energiezuinig? Is er voldoende lichtinval? Is het voorzien van alle comfort? Veel kandidaat-huurders kiezen bewust voor nieuwbouw en slimme investeerders houden rekening met de eisen van de huurmarkt.

5. Lage onderhoudskosten

Alles in je nieuwbouwhuis is nieuw, daarom heb je met name de eerste jaren lage onderhoudskosten. Je huis is namelijk gebouwd met de nieuwste technieken.

ColorCasa biedt een ruim aanbod aan nieuwbouwwoningen- en appartementen aan.

Contacteer ons gerust voor meer info over onze nieuwbouwprojecten.